ARTICOLE ALIMENTE ECOLOGICE
1
Bisson Biscuitii cu scortisoara Kerala bio 120 g
Dr. Luana Sahian

Bisson Biscuitii cu scortisoara Kerala bio contin faina de grau T65 organica, zahar brun din trestie de zahar organic, ulei de palmier nehidrogenat organic, lapte praf degresat organic, scortisoara de Kerala (1%) organica, praf de copt: carbonat de amoniu si de sodiu, sare marina. 
Datorita profilului inalt de siguranta al ingredientelor, care sunt obtinute prin agricultura ecologica, care nu utilizeaza pesticide sintetice sau ingrasaminte si se bazeaza pe diversitate biologica, pentru a reduce in mod natural organismele daunatoare, biscuitii pot fi recomandati cu caldura si copiilor. Sunt studii care sustin si faptul ca produselor bio au un continut mai ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale, decat cele care sunt crescute in mod conventional, reprezentand un motiv in plus pentru a consuma astfel de alimente. 
Scortisoara, condiment ce provine din scoarta unor copaci din China, India si Asia de sud-est, este utilizata in special pentru aroma speciala pe care o ofera acestor biscuiti. Cele mai noi cercetari au demonstrat caracterul antioxidant, antiinflamator, antitumoral al scortisoarei. De asemenea, ea stimuleaza sistemul imunitar, ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite, amelioreaza durerile de cap, scade nivelul de zahar din sange, reduce colesterolul, avand efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Intr-un studiu efectuat in 2003 pe un lot de pacienti cu diabet zaharat de tip 2 s-a descoperit ca scortisoara administrata pentru mai mult de 20 de zile, in doze zilnice de 1/3/6 grame scade colesterolul total  cu 12-26%, LDL-colesterolul cu 7-27%, glicemia cu 18-29% si trigliceridele cu 23-30%. Toate aceste beneficii sustin si recomanda consumul alimentelor ce contin aceasta mirodenie.
Biscuitii cu scortisoara Kerala bio reprezinta o gustare sanatoasa si delicioasa, perfecta pentru orice moment al zilei. 
Avand in componenta zahar brun obtinut din trestie de zahar, adaugat ingredientelor bio, biscuitii sunt ideali pentru a fi consumati ca atare, intre mese,  sau ca un delicios desert, fie inmuiati in ceai sau lapte.


Bibliografie
Baker W, Gutierrez G, White M, Kluger J, Coleman C. Effect of cinnamon on glucose control and lipid parameters. Diabetes Care. 2008; 31 (1): 41-43.
www.viataverdeviu.ro
www.organicauthority.com

 

Comentarii
Adauga comentariu
Dumitrescu Claudia
|
28.04.2016
Reply
Like
Expert
Imi place cum suna,mai ales si cu scortisoara, am mai mancat niste biscuiti cu scortisoara siu chiar mi au placut.
ARTICOLE RECOMANDATE
Articol

Industria produselor organice

Citeste articol
Articol

Petras kamut bio

Citeste articol
Articol

Casino Bio Pizza cu 3 branzeturi coapta la cuptor cu lemne 380g

Citeste articol