ARTICOLE ALIMENTATIE SANATOASA
Noutati despre indulcitorii artificiali
Dr. Luana Sahian
Indulcitorii artificiali sunt utilizati pe scara larga in intreaga lume atat datorita continutului caloric foarte mic cat si datorita influentarii mici a nivelului insulinei din organism. Ii intalnim peste tot, de la sucuri dietetice, prajituri fara zahar, pana la pasta de dinti. Cei mai utilizati sunt aspartamul, sucraloza si zaharoza. Insa s-a observat ca acestia sunt consumati si de acele persoane care nu au nicio recomandare, ci doar pentru a evita zaharul din alimentatie, fapt cei ii face a fi aditivii alimentari cel mai frecvent utilizati in intreaga lume. Un studiu realizat pe soareci, in Israel a putut observa “ca indulcitorii ...
Citeste mai mult >
5
ARTICOLE
Noutati despre indulcitorii artificialiDr. Luana Sahian
Indulcitorii artificiali sunt utilizati pe scara larga in intreaga lume atat datorita continutului caloric foarte mic cat si datorita influentarii mici a nivelului insulinei din organism. Ii intalnim peste tot, de la sucuri dietetice, prajituri fara zahar, pana la pasta de dinti. Cei mai utilizati sunt aspartamul, sucraloza si ...
Citeste mai mult
Invata cum sa traiesti sanatos si sa te mentii suplu, ...
Pe platforma stamdevorba.ro, medici si specialisti in nutritie si sport asteapta sa raspunda intrebarilor tale legate de dieta, sanatate, fitness si parenting.  In plus, poti face schimb de sfaturi, experiente, sau retete cu ceilalti utilizatori din comunitate! Cu cat esti mai preocupat de sanatatea ta, cu atat strangi mai ...
Citeste mai mult
Cum sa organizezi mesele si meniul de sarbatori astfel ...Dr. Luana Sahian
   Este parca un deja-vu cand, in prag de decembrie, reintram in ritmul de zi cu zi pe care il aveam inaintea sarbatorilor de iarna, iar unul dintre primele aspecte care ne ia prin surprindere de fiecare data este proba cantarului. In fiecare an suntem socati de kilogramele pe care le-am pus dupa mesele copioase, desi ne ...
Citeste mai mult
Aportul proteic crescut la micul dejun accelereaza ...Dr. Luana Sahian
Aportul proteic crescut la micul dejun accelereaza metabolismul, creste oxidarea lipidelor si reduce senzatia de foame la copiii supraponderali cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani.In prezent, unul din  trei copii cu varsta cuprinsa intre 2 și 19 ani este supraponderal sau chiar obez. Este bine cunoscut faptul ca micul dejun ...
Citeste mai mult
Aportul de migdale creste nivelul HDL-colesterolului in ...Dr. Luana Sahian
Mai mult de jumătate din pacientii cu boala coronariana prezinta nivele scazute ale HDL-colesterolului in pofida unui nivel optim al LDL colesterolului. In studiile clinice efectuate nu a fost demonstrat faptul ca aportul suplimentar de migdale ar fi crescut concentratia HDL-colesterolului, probabil si pentru ca aceasta nu a ...
Citeste mai mult