ARTICOLE DIETE SPECIALE
Mierea, zaharoza si siropul de porumb au efecte metabolice similare la persoanele cu toleranta si intoleranta la glucoza
Dr. Luana Sahian
Recomandarile de sanatate publica privesc, printre altele, si  reducerea  adaosului de zahar. Cu toate acestea, exista controverse asupra faptului ca toti indulcitorii alimentari ar produce efecte metabolice similare, astfel ca au fost realizate o serie de cercetări.Studiul acesta a avut drept obiectiv compararea efectelor consumului cronic a trei indulcitori alimentari: mierea, zaharoza si siropul de porumb, asupra glucozei din sange, insulinei, lipidelor, markerilor inflamatiei, greutatii corporale si tensiunii arteriale la persoanele cu toleranta normala la glucoza si cu intoleranta la glucoza.Participantii la studiu au consumat zilnic, ...
Citeste mai mult >
5
ARTICOLE
Mierea, zaharoza si siropul de porumb au efecte ...Dr. Luana Sahian
Recomandarile de sanatate publica privesc, printre altele, si  reducerea  adaosului de zahar. Cu toate acestea, exista controverse asupra faptului ca toti indulcitorii alimentari ar produce efecte metabolice similare, astfel ca au fost realizate o serie de cercetări.Studiul acesta a avut drept obiectiv compararea efectelor ...
Citeste mai mult
Relatia dintre boala celiaca, sensibilitatea la gluten ...Dr. Luana Sahian
Produsele provenite din grau au un rol substantial in alimentatia persoanelor aducand aport de proteine, fibre, minerale, in special fier, zinc si seleniu, vitamine, fitonutrienti si carbohidrati.  In ciuda numeroaselor beneficii, consumul alimentelor din grau este responsabil pentru numeroase afectiuni cum ar fi boala celiaca, ...
Citeste mai mult
Alimente cu potential alergen si introducerea lor in ...Dr. Luana Sahian
Alergiile alimentare sunt reactii de aparare ale sistemului imunitar fata de anumite proteine continute in alimente, care, in conditii normale, nu declanseaza aceste reactii in organism. Cele mai frecvente alergii alimentare ale copiilor sunt cele la oua, lapte de vaca arahide sau diverse tipuri de nuci, grau, peste, fructe cu ...
Citeste mai mult
Dieta hiperproteica – pro si contraDr. Luana Sahian
Dieta hiperproteica  este tot mai popularizata de mass media ca fiind o strategie promitatoare pentru scaderea ponderala prin ameliorarea starii de satietate si reducerea tesutului adipos. Unele dintre mecanismele implicate in pierderea in greutate se refera la cresterea secretiei hormonului de satietate (leptina) si la ...
Citeste mai mult
De ce dulciurile pentru diabetici nu sunt potrivite ...Dr. Luana Sahian
Tot mai frecvent, fie ca suntem femei sau barbati, manifestam un interes exacerbat pentru un aspect fizic cat mai aproape de asa zisele standarde dictate de tendințele internationale, dar care implica, printre altele, si renuntarea la alimentele preferate, cum e cazul dulciurilor. Drept urmare, suntem tentati sa le gasim ...
Citeste mai mult