ARTICOLE CARTI
3
Medicina naturista – Clinica Mayo
Dr. Luana Sahian

 

O noua abordare in folosirea celor mai eficiente terapii naturiste si complementare
In ultimul timp, tot mai multi oameni se informeaza si iau masuri pentru a-si mentine sau ameliora starea de sanatate, apeland la terapiile naturiste. Aceste metode sunt folosite in ziua de azi tot mai frecvent, alaturi de cele ale medicinei alopate, pentru imbunatatirea sanatatii si a starii de bine.
Aceasta carte reprezinta un plan complet pentru a introduce terapiile naturiste in viata dumneavoastra in siguranta si eficient. Cuprinde cele mai recente informatii si sfaturi practice despre beneficiile terapiilor alternative, cum ar fi: suplimentele botanice, vitaminele si mineralele, acupunctura, yoga, meditatia si masajul. 
In ceea ce priveste suplimentele botanice, specialistii Clinicii Mayo fac referire la faptul ca echilibrul natural al principiilor active prezente in plante este mai eficace si mai putin nociv decat medicamentele de sinteza cu ingredient activ unic, folosite in medicina moderna conventionala, mizand astfel pe folosirea lor de prima intentie.
Parte a sistemului medicinei chineze traditionale, acupunctura urmareste sa restituie corpului starea de sanatate si de echilibru, regland fluxul energiei, printr-o serie de trasee numite meridiane, despre care se crede ca strabat tot corpul. In Medicina naturista – Clinica Mayo sunt enumerate o serie de afectiuni, despre care se precizeaza faptul ca pot fi tratate prin aceasta terapie, cum ar fi: anexietatea, depresia, afectiunile musculare si osoase, hipertensiunea, cefaleea, rinitele alergice, etc.
Meditatia sau arta de a relaxa mintea este o tehnica uimitor de simpla si de incredere, usor de practicat in viata cotidiana. Studiile stiintifice recunosc meditatia ca fiind un tratament deosebit de eficient pentru multe probleme, atat fizice, cat si psihologice, provocate de stres si de lipsa de energie, motiv pentru care practicare ei in asociere cu celelalte terapii este promovata de  catre specialistii Clinicii Mayo.
Masajul si yoga vin sa completeze terapiile prezentate mai sus.  Fiind una dintre cele mai vechi terapii naturiste, masajul contribuie la sanatatea fizica si emotionala si poate, in functie de miscarile practicate, stimula sau relaxa muschii, imbunatati circulatia si favoriza vindecarea unei mari varietati de suferinte, in timp ce yoga, veche traditie indiana, implica o larga varietate de exercitii fizice si mintale, mergand de la exercitiile posturale si de respiratie pana la relaxare si meditatie profunda. 
Medicina naturista-Clinica Mayo este un ghid accesibil, usor de inteles, in care se  regasesc date despre tratamentul naturist a 20 dintre cele mai frecvente afectiuni medicale si , prin urmare, va poate ajuta sa va bucurati de o sanatate extraordinara. 


Bibliografie
“Sanatate cu tratamente naturiste”. Reader’s Digest. Bucuresti; 2000
www.Medscape.com/viewarticle/846250
McKee D, Kligler B. Outcomes of acupuncture for chronic pain in urban primary care. J Am Board Fam Med. 2013; 26 (6): 692-700.

Comentarii
Adauga comentariu
ana secara
|
04.04.2016
Reply
Like
Expert
Cred ca ne face mai bine,deoarece medicamentele pe care le luam pt a trata ceva ne fac bine pe o parte si rau pe cealalta.
Dumitrescu Claudia
|
25.03.2016
Reply
Like
Expert
Ar fi pe placul meu, momentan am o carte de yoga care vreau sa o termin, si mai am inca cateva titluri pe lista !
Daniela Enea
|
29.02.2016
Reply
Like
Pasionat
Interesant ! Multumim !
ARTICOLE RECOMANDATE
Articol

Retete vegane fara foc. Editia a V-a, revizuita Ligia Pop

Citeste articol
Articol

Ceaiurile – Infuzii si Remedii Naturiste

Citeste articol
Articol

Antioxidantii, reteta pentru viata – Bryce Wylde

Citeste articol