Cine este Ligia Pop? Liderul oficial in materie de raw food din Romania! Si, de asemenea, singurul bucatar raw vegan din lume care a fost distins cu titlul internațional YouTube Next Chef!
Incepand cu 2009, promoveaza acest stil de viata prin evenimente nationale si carti publicate in domeniu, sase la numar. Curentul acesta este in continua expansiune, cele peste 50 de restaurante, cofetarii, firme de catering si centre de sanatate din tara fiind o marturie vie a acestui fapt.
Conceptul de la care a plecat Ligia Pop pentru a scrie aceasta carte, este acela care a consacrat-o, si anume alimentatia raw vegana, un stil de viata pe care l-a imbratisat si implementat in propria familie. Incercarea ei este aceea de a promova un stil de viata sanatos, fara a forta pe nimeni sa renunte la mancarea gatita sau la cea traditionala, propunandu-ne ceva cat se poate de simplu: sa consumam zilnic alaturi de meniul obisnuit si cruditati, pe cat posibil in cantitati crescande.
Raw vegan sau raw food inseamna alimentatie vegana fara foc, in care alimentele de baza sunt: legumele, intr-o varietate cat mai larga, dar, in special, leguminoasele pline de clorofila; germenii si vlastarii, surse majore de proteine complexe, usor de asimilat si de digerat, in orice anotimp; semintele si nucile, surse de proteine si acizi grasi esentiali; fructele naturale, in proportie redusa, dar si din cele uscate in mod natural, fara coloranti sau zahar.
Cu totii avem senzatia ca alimentatia fara foc se reduce doar la salate si sucuri de fructe si legume, dar vom fi surprinsi atunci cand vom rasfoi aceasta carte si vom regasi 80 de retete gustoase si pline de savoare, care va vor delecta si excita simturile si va vor demonstra ca exista combinatii simple si uimitoare. Si ce e mai suprinzator si mai important pentru cei care invoca lipsa timpului, este faptul ca prepararea acestor retete nu necesita decat cateva minute (3-10 minute).
Retetele propuse de Ligia Pop sunt in mare parte originale, exceptie facand numai cele de baza, care sunt folosite de raw food-isti de ani de zile. Felurile principale, painea din nuci si seminte, prajiturile si torturile deosebit de fine, ne vor face sa privim cu alti ochi cruditatile.
Prin cartea ei, Ligia Pop transmite mai departe sfatul lui Hipocrate, parintele medicinei: „Hrana sa va fie medicament”.
Bibliografie
www.ligiapop.com