ARTICOLE FRUMUSETE
5
Cum pregatim parul pentru sezonul rece?
Dr. Catalina Voicu

Vara, parul are de suferit din cauza razelor de soare, clorului din piscina si a apei sarate. Insa o data cu venirea toamnei, ne confruntam cu pierderea, fragilitatea si casarea acestuia, motiv pentru care este necesar sa intensificam tratamentele de hidratare si ingrjire a parului pentru a-l pregati pentru sezonul rece.
Cel mai intalnit fenomen in sezonul rece este reprezentat de caderea parului, care de altfel este unul normal, fiind consecinta schimbarilor hormonale din organism determinate de instalarea noului anotimp.
Primul pas in pregatirea parului pentru iarna este acela de a tunde varfurile, care in mod sigur sunt despicate si deteriorate de expunerea la temperaturile crescute. Aceasta etapa nu va face parul sa devina mai viguros de la radacina, dar va arata per ansamblu mai sanatos. Ulterior, procedeu trebuie repetat o data la 6 saptamani, deoarece din cauza interactiunii cu caciula si gulerul parul se va toci cu o mai mare usurinta.
In special in lunile in care acesta este mai fragil, este necesar sa nu agresam suplimentar parul, evitand utilizarea excesiva a produselor de styling (mousse, fixativ, gel, ceara) si folosirea periilor cu peri din plastic. Se recomanda pieptanarea cu grija a parului, dar fara a trage de el, cu o perie cu perii din lemn sau par natural. 
Expunerea, in principal, la razele solare determina deshidratarea parului, acesta ajungand extrem de casant. De aceea, in sezonul rece se indica cu precadere, hidratarea acestuia prin folosirea periodica a mastilor pe baza de aminoacizi si vitamine din complexul B, dar si a balsamului de par, cel din urma avand si rol de a preveni incarcarea electrostatica, redandu-i acestuia flexibilitatea. Ultimul jet de apa la clatire trebuie sa fie mai rece deoarece intareste cuticula firului de par, crescandu-i astfel  si rezistenta.
Este de preferat sa se evite uscarea frecventa a parului cu uscatorul clasic, deoarece prin deshidratare produsa, se va deteriora si mai mult firul de par. De asemenea, in sezonul rece se recomanda evitarea: decolorarii, vopsirii si folosirea placii de indreptat parul.

Bibliografie
Rook Arthur et al. - Textbook of Dermatology, seventh edition, Blackwell Publishing, 2004
Fitzpatrick, T. B. et al. – Dermatology in General  Medicine, Seventh Edition 2008, 

Comentarii
Adauga comentariu
anonim
|
23.03.2016
Reply
Like
Debutant
Niste sfaturi foarte utile, atat pentru femei, cat si pentru barbati:)
Raluca-Georgiana Vas
|
10.03.2016
Reply
Like
Acum sunt din ce în ce mai motivata sa ma tund!! Interesant!
gabriela jarda
|
22.02.2016
Reply
Like
Expert
Îngrijirea p?rului trebuie sa fie constan?a si adaptat? sezonului
Dumitrescu Claudia
|
18.02.2016
Reply
Like
Expert
Chiar am nevoie de o masc apentru regenerare si intarire a firului de par, pentru ca de cand am nascut imi cade f mult par :(
mai multe comentarii...
ARTICOLE RECOMANDATE
Articol

Sampon ecologic pentru utilizare frecventa cu Niaouli si guarana

Citeste articol
Articol

Home Institut Paris sampon dermatologic impotriva matretii

Citeste articol
Articol

Tendintele in ingrijirea pielii in estetica medicala in 2016

Citeste articol