ARTICOLE FRUMUSETE
5
Tendintele in ingrijirea pielii in estetica medicala in 2016
Dr. Catalina Voicu

Problema obezitatii a devenit din ce in ce mai pregnanta in ultimii ani, fapt ce a contribuit la realizarea de studii in randul populatiei in vederea depistarii unor corelatii ce ar putea duce la cresterea incidentei acestui fenomen. Cercetatorii si-au indreptat astfel atentia asupra unei perioade mai indepartate din viata adultului si anume perioada intrauterina si cea a copilariei pana la varsta de 2 ani. 
    Scopul cercetarilor a fost acela de a identifica o posibila legatura intre alimentatia din timpul sarcinii si cea din primii 2 ani de viata si obezitatea in randul adultului tanar si astfel de a gasi cai ce pot preveni obezitatea in tarile in curs de dezvoltare.
    S-a observat astfel ca alimentatia in timpul sarcinii are un impact asupra evolutiei ponderale in viata de adult. O alimentatie saraca in calorii dar si in nutrieti pe perioada sarcinii creste riscul de obezitate in randul populatiei si mai ales in randul femeilor. Se pare ca printr-o alimentatie optima scade riscul de a aduce pe lume copii cu greutate mica la nastere (<2500g) si implicit scade si riscul de a dezvolta obezitate. Copiii cu greutate normala la nastere (2500-4000g), desi pot avea un IMC mai mare ca adulti, au o masa de grasime mai mica fata de cei care au avut o greutate mica la nastre si au astfel un risc de a dezvolta sindrom metabolic si obezitate centrala. Totodata s-a observat ca o alimentatie bogata in proteine in primii doi ani de viata este asociata cu o masa adipoasa mai mare in perioada de adult. Alaptarea si introducerea la timp a alimentelor complementare (diversificarea) au un rol de protectie impotriva obezitatii mai tarziu in viata.
    Telurile in vederea scaderii incidentei obezitatii la adult isi au astfel originea inca inainte de nastere si se refera la o alimentatie optima a gravidei si a copilului in primii doi ani de viata (fara exces de proteine), precum si promovarea alaptarii pe o perioada cat mai lunga de timp si introducerea la timp a alimentelor complementare, la varsta de 6 luni.
    Astfel, desi pare greu de crezut, multe dintre problemele regasite in viata de adult isi au originea inca dinainte de nastere.
Bibliografie:
1.Nutrition in pregnancy and early childhood and associations with obesity in developing countries - Yang Z, Huffman SL - National Institute of Nutrition and Food Safety, Chinese Center for Disease Control and Prevention, Beijing, China – Maternal and Child Nutrition
 

Comentarii
Adauga comentariu
ana secara
|
26.03.2016
Reply
Like
Expert
Este un motiv de ingrijorare faptul ca tot mai multi copii sufera de obezitate infantila. Trebuie sa acordam o mai mare atentie la hrana copiilor si implicit a noastra deoarece suntem in exemplu pt cei mici!
Iosif Andrei Lucaci
|
24.03.2016
Reply
Like
Debutant
Sa evitam pe cat posibil,kfc si mc
Dumitrescu Claudia
|
15.03.2016
Reply
Like
Expert
Conteaza enorm educatia din timpul "cei 7 ani de acasa " , ma refer si la meniul de zi cu zi a copilului,sa nu fie lasat sa manance asa,fara a fi format un meniu, mai ales daca in familie au fost cazuri/probleme de nutritie.
Dumitrescu Elena
|
04.03.2016
Reply
Like
Expert
este adevarat ca obezitatea a devenit o problema ,mai grav este ca avem obezitatea in randul copiilor ,trebuie sa scjhimbam ceva atat in alimentatie cat si in metalitate
mai multe comentarii...
ARTICOLE RECOMANDATE
Articol

Cum pregatim parul pentru sezonul rece?

Citeste articol
Articol

Techirghiol sapun exfoliant de corp 100 g

Citeste articol
Articol

Home Institut Paris sampon dermatologic impotriva matretii

Citeste articol