Branza feta D.O.P.
400g AB
Brand:
AB
TARA:
GRECIA
Categorie:
Specialitati import
ALERGENI:
Contine lactoza.
INGREDIENTE:
Lapte de oaie pasteurizat, lapte de vaca pasteurizat, sare, cheag, culturi lactice.
DESCRIERE:
Branza feta in saramura. Maturata mai mult de 3 luni. 23% grasime. Lapte de oaie si de capra, min. 43% grasime.
D.O.P inseamna ca aceasta branza este un produs de origine protejata, a carui calitate si valoare nutritiva este garantata.
Consistenta moale, fara coaja, usor de feliat si faramitat, are gust sarat, usor acid, este de culoare alb natural si are caracteristicile organoleptice placute.
SFATURI UTILIZARE:
Gust intens, bogat, pe placul romanilor, aceasta feta greceasca e excelenta impreuna cu masline kalamata. Se foloseste ca aperitiv, simpla, marinata in ulei si diverse ierburi aromatice, ca umplutura in diverse preparate, de la ardei capia copti la placinte.
Poate fi servita la aperitiv, in salata, cu rosii alaturi de o felie zdravana de paine de casa cu maia, cu paste, pe pizza. Uleiul in care a fost marinata este foarte bun pentru asezonarea salatelor sau prepararea sosurilor pentru paste. Feta este fabricata in principal in regiunile muntoase si semimuntoase ale Greciei.
Asocieri vinuri si spumante:
Vin alb, sec si puternic, cum sunt cupajele din Sancerre, sau Quercy
CONDITII DE PASTRARE:
A se pastra la rece la 2-6grade C.
Comentarii
Raluca-Georgiana Vas
|
20.03.2016
Maestru Lord
Recomand!
Reply
Like
Raluca-Georgiana Vas
|
20.03.2016
Maestru Lord
Mi s-a p?rut ca are un gust echilibrat!
Reply
Like
Adauga comentariu

Voteaza

Vinuri RECOMANDATE